> Tutkintoalat > Liiketalouden perustutkinto

Liiketalouden perustutkinto

Liiketalouden opiskelu tuo yleishyödyllistä osaamista kaikilla elinkeinoelämän aloilla maataloudesta teollisuuteen, kauppaan jne. Aina kun tavaroita tilataan, ostetaan palveluja tai maksetaan laskuja, tarvitaan tietoa talouden toiminnasta.

Liiketalouden perustutkinnon opiskeleminen antaa hyvät perustaidot työ- ja liike-elämässä eteen tuleviin haasteisiin. Yleishyödyllinen tutkinto luo myös perustan yrittäjyyteen sekä toimimiseen asiakaspalvelu-, markkinointi- tai taloushallinnon tehtävissä.

Meiltä voit valmistua yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon alalta merkonomiksi erilaisiin kaupan ja hallinnon alan ammatteihin.

Merkonomit toimivat toimistopalvelujen, tieto- ja taloushallinnon perustehtävissä. Työpaikkoina ovat yrittäjyyden lisäksi elinkeinoelämän eri toimialojen asiakaspalvelun, myynnin ja markkinoinnin tehtävät.

Liiketalouden perustutkinnon suorittaneet toimivat kaikilla elinkeinoelämän aloilla liiketaloudellista osaamista vaativissa tehtävissä. Alan osaamisalueita ovat laaja-alainen yritystoiminnan ja hallinnon sekä yleinen liiketaloudellinen osaaminen.

Koulutus antaa hyvät valmiudet toimia erilaisissa tehtävissä vaikkapa erikoisliikkeissä, suurmyymälöissä tai eri alojen toimistoissa. Jopa yrittäjyyteen saat täältä ”eväät”.

Merkonomin laajasta perustutkinnosta saat myös hyvät lähtövalmiudet jatko-opiskeluun ammattikorkeakouluun, jossa voit suorittaa tradenomin tutkinnon.


Liiketalouden ja kaupan alan koulutusohjelmat ja ammatit

Pirkanmaan ammattiopistossa liiketalouden perustutkinnon asiakaspalvelun ja markkinoinnin koulutusohjelmassa opiskellaan merkonomiksi vähittäiskaupan eri tehtäviin. Epävirallisesti käytämme siitä nimitystä retail-merkonomi. Ammatilliset opinnot sisältävät markkinointia, markkinointiviestintää, yrittäjyyttä, taloushallintoa, toimistopalveluita, kaupan alan perustietoja sekä vuorovaikutus- ja tiimityötaitoja. Koulutus toteutetaan yhteistyössä lähialueiden kauppaliikkeiden kanssa. Pääset myös osallistumaan erilaisiin projekteihin ja kehittämään markkinointiviestinnällistä osaamistasi. Tutustut mainonnan saloihin ja saat myös yrittäjävalmiuksia.

Orivedellä kehität yrittäjän taitojasi perustamalla oikeasti oman yrityksen NY-toiminnan yhteydessä. Näin voit kokeilla pienimuotoisesti yrittäjyyttä ja kehittää vuorovaikutus-, asiakkuudenhallinta- ja muita nykyajan kaupan alan taitojasi käytännössä.

Virroilla liiketalouden koulutuksen painopistealueena ovat kaupan alan osaamisen rinnalla tiimityötaidot. Virroilla pääset työskentelemään merkonomien omassa oppilasosuuskunnassa, Tekevissä Käsissä. Tekevät Kädet tekevät oikeita asiakastöitä lähiympäristöön ja saavat näin kosketuksen oikeaan yrityselämään jo opiskelun aikana.

Lukusuunnitelma

Sinun kannattaa varautua opiskeluaikanasi monistemaksuihin, opintokäynneistä aiheutuviin pieniin kuluihin ja oppikirjojen hankintaan. Pääasiallisesti oppikirjoja käytetään kieliopinnoissa ja muissa yhteisissä aineissa.

Hankintaohje opiskelijalle

Yhteystiedot:


Koulutuspäällikkö Armi Salminen puh. 050 - 441 8818
Opinto-ohjaaja Outi Koivula puh.
040 - 711 5345
Erityisopettaja Liisa Palomäki puh. 050 - 552 6315
Kuraattori Mia Valtatie puh.
040 - 779 9023                                 Kuraattori Kaija Huittinen puh. 040 - 868 7566
Opintosihteeri Vuokko Ollikainen puh. 050 - 551 8991

Tiimivastaavat:

Veli-Pekka Vilkko puh. 050 - 369 5789
Tarja Manner puh. 050 - 369 6688


Tutkintoalan toimipisteet


Oriveden toimipiste
Ammattikouluntie 5
35100 Orivesi

Virtain toimipiste
Sipiläntie 1
34800 Virrat


Hakeminen

Opintotoimistot

Opinto-ohjaajat

Wilma