> Tutkintoalat > Talotekniikan perustutkinto

Talotekniikan perustutkinto

LVI-alan koulutus johtaa taloteknikan perustutkintoon. Talotekniikan ammattilaiset tekevät itsenäistä ja vaihtelevaa työtä. Talotekniikan alan keskeisiin haasteisiin kuuluu muun muassa uusimman teknologian tehokas hyödyntäminen.

Talotekniikan perustutkinnossa LVI-asennuksen koulutusohjelmasta voi valmistua joko putki- tai ilmanvaihtoasentajaksi. Nämä LVI-alan ammattilaiset asentavat ja huoltavat lämmitys-, vesi- ja ilmastointijärjestelmiä.

Työ on vaihtelevaa, itsenäistä ja monipuolista ammattitaitoa vaativaa, joten monipuolinen ammatillinen koulutus on työssä menestymisen perusedellytys. Suurten laatu- ja tarkkuusvaatimusten vuoksi tekijällä on oltava hyvät kädentaidot, minkä lisäksi hänen on ymmärrettävä laajasti LVI-järjestelmien toimintaperiaatteita. Ilman kunnollista ammattitaitoa ei alalla pärjää.

Uusiutuvien energiamuotojen käytön ympärille on rakennettu Orivedelle oppimiskeskus, joka hyödyntää kuluttajia, yrityksiä sekä opiskelijoita. Keskukseen tuleva laitteisto, esim. pellettikattila ja aurinkoenergia-laitteisto mahdollistavat käytännönläheisen koulutuksen opiskelijoille.

Opiskelukustannuksia kertyy jokaisena vuotena ja ne painottuvat ensimmäiselle vuodelle, jolloin ne ovat n. 450 €

T
yöturvallisuus

Opintoihin sisältyy työturvallisuusosaaminen ja sen lisäksi suoritettavat lain vaatimat tulityökortti ja työturvallisuuskortti. Kortit ovat maksulliset. (n. 10 e)

Tutkintoalasta vastaava
Koulutuspäällikkö
Seppo Huhtiniemi puh. 050 593 6240

Lisätietoja opinnoista
Opinto-ohjaajat

Tutkintoalan toimipisteet
Koivistontien toimipiste
Oriveden toimipiste


Hakeminen

Seuraava haku: kevään 2011 yhteishaku.
Hakeminen

Opintotoimistot

Opinto-ohjaajat

Wilma