> Muut opinnot > Urheilijoiden koulutus

Pirkanmaan ammattiopisto – urheiluoppilaitos: Huippu-urheilijaksi opintojen ohella!

Lätkää, futista, korista, painonnostoa, hiihtoa, suunnistusta, judoa... Pirkanmaan ammattiopisto tarjoaa lahjakkaille urheilijoille joustavan mahdollisuuden yhdistää ammattiopinnot ja urheilu-valmennus. Vuosien mittaan Pirkanmaan ammattiopistossa on opiskellut useita tunnettuja huippu-urheilijoita kuten Stanley Cup -voittaja Ville Nieminen, painin olympiamitalisti Marko Asell ja NHL-maalivahti Vesa Toskala.


Yhdistä urheiluvalmennus ja ammatillinen koulutus!

Pirkanmaan ammattiopisto tarjoaa lahjakkaille ja lupaaville nuorille urheilijoille mahdollisuuden yhdistää joustavasti urheilu-ura ja ammatin hankkiminen. Kouluttautumalla varmistat tulevaisuutesi ja menestyt urheilun lisäksi myös elämässä! Pirkanmaan ammattiopisto järjestää urheiluvalmennuksen yhteistyössä Sammon lukion kanssa. Näissä oppilaitoksissa on vuosien mittaan opiskellut monia kansainväliselläkin tasolla menestyneitä urheilijoita. Urheiluoppilaitoksessa hankit hyvän ammatin tai jatko-opintokelpoisuuden samalla kun harjoittelet ja kilpailet täysipainoisesti omassa lajissasi.


Pirkanmaan ammattiopiston erityistehtävänä urheilijoiden ammatillinen koulutus

Opetusministeriö on myöntänyt Pirkanmaan ammattiopistolle urheilijoiden ammatillisen koulutuksen erityistehtävän. Urheilijoiden koulutuksen keskittäminen varmistaa koulutuksen pitkäjänteisen suunnittelun ja toteuttamisen, ja samalla se luo edellytykset laadukkaaseen urheiluvalmennukseen. Oppilaitosten valmennustyö tukee henkilökohtaisten ja seuravalmentajien laatimia valmennusohjelmia. Valmentajina toimivat Tampereen kokeneimmat ja osaavimmat valmentajat. Suunniteltuun ja ohjattuun valmennukseen osallistuminen voidaan lukea osaksi tutkinnon opintoja. Lajiharjoitukset ovat kolmena aamuna viikossa klo 8-10. Lisäksi ohjelmaan kuuluvat oppilaitoskohtaiset yhteisharjoitukset, testaukset ja luennot.

Urheiluvalmennus toteutetaan yhteistyössä Sammon keskuslukion kanssa lukiot.tampere.fi/sampo


Oppilaitosten toimesta järjestetään valmennusta seuraavissa lajeissa:

Joukkuelajit: jalkapallo, jääkiekko, salibandy, lentopallo
ja koripallo.
Yksilölajit: hiihto, suunnistus, yleisurheilu ja uinti.
Kamppailu- ja voimailulajit: judo, paini, painonnosto ja
nyrkkeily.
Muissa lajeissa valmennus järjestetään yhteistyössä urheilijan oman valmentajan tai seuran kanssa. Tähän mennessä tällaisia lajeja ovat olleet mm. moottoriurheilu, itämaiset kamppailulajit, pesäpallo ja lumilautailu. Pirkanmaan ammattiopiston urheilijoiden valmennuksesta vastaa urheiluvalmennuksen koordinaattori.


Erinomaiset harjoitusolosuhteet

Tampere on liikuntaan myönteisesti suhtautuva kaupunki. Se on määrätietoisesti kehittänyt eri lajien liikuntapaikkoja ja pitänyt yllä huippu-urheilulle otollisia harjoittelu- ja kilpailuolosuhteita. Tärkeimpiä urheilijaopiskelijoiden harjoituspaikkoja ovat mm. Hakametsän jäähallit, Pirkkahalli ja Varalan urheiluopisto.


Urheilijaopiskelijaksi hakeminen

Opiskelija hakee sähköisessä yhteishaussa www.haenyt.fi haluamallensa koulutusalalle. Valintalomakkeeseen tulee rasti joustavan haun kohtaan. Hakija täyttää sen lisäksi joustavan valinnan lomakkeen ja hakulomakkeen urheilijoiden ammatilliseen koulutukseen.

Urhelijahakulomake ,
Joustavan haun lomake sekä mahdolliset muut liitteet toimitetaan Pirkanmaan ammattiopistoon os. Koivistontie 31, 33820 Tampere

Lisätietoja: opinto-ohjaaja Ulla Haavikko 050-3451088        
Lisätietoja opiskelijoiksi valituille

Vapaat opiskelupaikat

Hakeminen

Opintotoimistot

Opinto-ohjaajat

Wilma